Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Πρόγραμμα εικόνα και γλώσσα


Δ.  Δραστηριότητες – Εκδηλώσεις – Καινοτομίες – Πρωτοβουλίες

Από τα τέλη Μαρτίου ‘12, μέχρι και τα τέλη Μαΐου ’12 (περίπου 1 συνάντηση κάθε 2η βδομάδα για 2 μήνες) και στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» [υπό την αιγίδα του Κέντρου Διαπολιτισμικής Αγωγής (ΚΕ.Δ.Α.) του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  (Ε.Κ.Π.Α.)], υλοποιήθηκε – σε συνεργασία με το «Κέντρο Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων & Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας - ΚΑΡΠΟΣ» – το Πρόγραμμα Παρεμβάσεων Εμψύχωσης «Εικόνα & Γλώσσα», με εφαρμογή μιας σειράς από Δραστηριότητες-Παιχνίδια, με βασικό εργαλείο τη φωτογραφία, την αναπαράσταση και την εικονο-αφήγηση.
Ο αρχικός σχεδιασμός αφορούσε μικτή ομάδα μαθητών /-τριών (Ρομά και μη Ρομά), που παρακολουθούν το πρόγραμμα παρέμβασης του Τμήματος Ένταξης του Σχολείου μας, αλλά κατόπιν εκδήλωσης έντονης διάθεσης συμμετοχής και από άλλους μαθητές – όλων σχεδόν των τάξεων – αποφασίστηκε η διεύρυνση της Δράσης, με μικτή (Ρομά και μη Ρομά) ομάδα μαθητών /-τριών όλων των ηλικιών και τάξεων.
Αφού αποκτήθηκε η σχετική «φωτογραφική» δεξιότητα και οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες άρχισαν να δραστηριοποιούνται στην ουσία της πρακτικής του «μιλώ με εικόνες», αποφασίστηκε η παραγωγή ενός έργου (project) που θα αναπαριστούσε φωτογραφικά κάποιο τους βίωμα...
Με τη βοήθεια και συμπαράσταση :
  • της κας Ξύδη Νατάσσας ως εξωτερικού εμψυχωτή,
  • της κας Παπαμήτσου Ελένης,  Δ/ντριας του Σχολείου,
  • του κου Ψυχογιού Ευαγγέλου,  Δ/λου του Τμ.Ένταξης
και φυσικά, όλων των ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ του Σχολείου, ολοκληρώθηκε η διεύρυνση των σχολικών μας δραστηριοτήτων με δύο (2) έργα εικονο-αφήγησης :
«Εμβολιασμός στο Σχολείο» και «Περιμένοντας για το Εμβόλιο»
τα οποία ήδη παρουσιάστηκαν κατά τη γιορτή λήξης του σχολικού έτους, αλλά και θα συνεχίσουν να «ζουν» ηλεκτρονικο-διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας και του blog του Σχολείου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων