Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 28, 2012

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Ανακύκλωση: "Δωσ' μου μια δεύτερη ευκαιρία"

Πρόσκληση Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας σάς προσκαλούμε στο σχολείο μας για να γίνεται συμμέτοχοι και συνένοχοι στο παραμυθένιο ταξίδι των ανακυκλώσιμων υλικών. Θα παρουσιάσουμε τη θεατρική παράσταση Ανακύκλωση «Δώσ΄ μου μια δεύτερη ευκαιρία»

Μάθημα Μαθηματικών Α΄Τάξη

Τα παιδιά της Α΄τάξης κάνουν μαθηματικά και διαπιστώνουν ότι η πρόσθεση και η αφαίρεση είναι αντίστροφες πράξεις. Αρχικά η δασκάλα αφηγείται μία ιστορία (πρόβλημα πρόσθεσης) και οι μαθητές καλούνται να προτείνουν στρατηγικές για την επίλυσή του. Για την επίλυση της πράξης πρότειναν τη χρήση δακτύλων, αριθμητηρίων, κύβων σε διάταξη ζαριού, αριθμογραμμής και κάποιοι τις πράξεις με το νου.

Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Φωτογραφίες από την Παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Γιορτή 25ης Μαρτίου 2012

Την Παρασκευή 23/3/2012 η Ε' και η Στ' τάξη του σχολείου μας παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση "Ματιές στην Επανάσταση". Οι μαθητές δραματοποίησαν ορισμένα από τα γεγονότα που αναφέρονται στο βιβλίο της ιστορίας της Στ΄ τάξης και αφορούσαν τη χρονική περίοδο από το 1453 έως και την απελευθέρωση της Ελλάδας από τυους Τούρκους. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες της παράστασης.

Εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού

 T ο θεατρικό παιχνίδι είναι μια μορφή θεατρικής τέχνης που προσφέρει στο παιδί τη δυνατότητα να ανακαλύψει εκφραστικές ικανότητες, ιδιαίτερα ταλέντα ακόμα και να εκμυστηρευτεί προβληματισμούς που αδυνατούσε να διατυπώσει.