Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Περπατώντας στην πόλη...



Την ευκαιρία να ανακαλύψουν κρυφές γωνιές της πόλης μας και νοερά να ζωντανέψουν το παρελθόν της είχαν οι μαθητές του σχολείου μας οι οποίοι πραγματοποίησαν τρεις περιπάτους στην πόλη. Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος  «Ζούμε τα μνημεία», που εκπονούν οι μαθητές της Στ΄ τάξης.

 Συγκεκριμένα πριν το Πάσχα επισκέφθηκαν το Κάστρο του Καράμπαμπα και τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής.Την Παρασκευή 21/4/2013 όλοι οι μαθητές επισκέφθηκαν το Κάστρο της Κανήθου και ξεναγήθηκαν στα τείχη και στο Μουσείο. Παρατήρησαν τα εκθέματα, συζήτησαν για αυτά και συνέδεσαν το χώρο και τα αντικείμενα με τα ιστορικά γεγονότα της αντίστοιχης εποχής. Επιπλέον, μελέτησαν τους χάρτες και τις γκραβούρες που υπάρχουν στο Μουσείο και διαπίστωσαν τις αλλαγές που έχει υποστεί το πολεοδομικό σχέδιο της Χαλκίδας ανά τους αιώνες.
Την επόμενη Δευτέρα 24/4/2013 οι μαθητές της Στ΄ τάξης συνέχισαν την περιήγησή τους στο παρελθόν της πόλης. Συνοδεία της υπεύθυνης εκπαιδευτικού κας Μαγδαληνής Μαμασούκα, της εξωτερικής συνεργάτιδας του προγράμματος κας Χριστίνας Αθανασίου και του δάσκαλου της τάξης τους κου Γιώργου Φαρακλιώτη, περπάτησαν στους δρόμους της Χαλκίδας  αναζητώντας σε αυτήν τα απομεινάρια της βυζαντινής εποχής και της Τουρκοκρατίας. Με αφετηρία  το Κριεζώτειο, τη Σειρήνα,  την Πλατεία Αγοράς, έπειτα ακολουθώντας νοερά  το ενετικό  τείχος (λαογραφικό μουσείο) και τέλος περπατώντας τη συνοικία του Κάστρου (Αγία Παρασκευή, οικία Βάιλου, Τζαμί, οικία Παίδων) οι μαθητές παρατήρησαν λεπτομέρειες στη αρχιτεκτονική των κτισμάτων και στους δρόμους.
Οι περίπατοι στην πόλη ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 20/5/2013 με τους μαθητές να επισκέπτονται και να ανακαλύπτουν κάποια από τα νεοκλασσικά κτίρια της πόλης. Ξεκινώντας από το Κριπίδωμα (Σπίτι με τα Αγάλματα, Κόκκινο Σπίτι), συνεχίζοντας στην παραλία της πόλης (πρώην Δημαρχείο, ξενοδοχείο Παλίρροια), την οδό Βενιζέλου (Δικαστήρια, Αρχαιολογικό Μουσείο), την πλατεία του Αγίου Νικολάου, τις οδούς Αβάντων, πάροδος Χαλκιδικής (20ο δημοτικό), Σαλονικιού και τέλος στα κτίρια της οδού Γαζέπη, οι μαθητές προσπάθησαν να αναγνωρίσουν τα αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία τα οποία κατατάσσουν τα κτίρια στο νεοκλασικισμό και να συγκρίνουν τα κτίρια αυτά με εκείνα της σύγχρονης πόλης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων