Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Ο θάνατος του Έκτορα

Τα παιδιά του πολιτιστικού ΕΔΑΜ αξιοποιώντας τις γνώσεις τους γύρω από τον Τρωικό πόλεμο, διηγούνται με το δικό τους τρόπο το "Θάνατο του Έκτορα". Με τη μέθοδο της ιδεοκαταιγίδας τα παιδιά ομαδικά δημιούργησαν το παρακάτω κείμενο:


      Όταν ο ¨Εκτορας σκότωσε τον Πάτροκλο, ο Αχιλλέας θιέλησε να τον εκδικηθεί. Πήρε την καινούργια του ασπίδα και πήγε στο κάστρο της Τροίας με το άρμα του και τα αθάνατα άλογά του. Πάνω στα τείχει ήταν οι Ανδρομάχη, η γυναίκα του Έκτορα και οι υπόλοιποι Τρώες.
      Ο Αχιλλέας φωνάζει:
- Έκτορα! Βγες έξω για να πολεμήσουμε σαν άντρας προς άντρα.
- Δε σε φοβάμαι, Αχιλλέα. Θα έρθω και θα σε νικήσω.
-Νομίζεις, Έκτορα!
     Τότε ο ¨Εκτορας κατέβηκε και ο Αχιλλέας όρμησε πάνω του σαν άγριο σκυλί. Άρχισαν να μονομαχούν μέχρι που τα όπλα τους έσπασαν. Πήραν τότε τα δόρατά τους. Πρώτος έριξε ο Αχιλλέας αλλά δεν πέτυχε τον Έκτορα. Μετά ο ¨Εκτορας αλλά ούτε αυτός βρήκε στόχο. Τη δεύτερη φορά που έριξε ο Αχιλλέας ο Έκτορας έπεσε νεκρός στο χώμα της Τροίας. Μόλις τον είδαν οι Τρώες άρχισαν να θρηνούν, ειδικά η Ανδρομάχη και ο μοναχογιός του ο Αστυάνακτας.
     Η εκδίκηση του Αχιλλέα δεν σταμάτησε εκεί. Έδεσε το νεκρό σώμα του Έκτορα στο άρμα του κι άρχισε να τον σέρνει μποστά στο κάστρο του. Έπειτα τον πήγε στη σκηνή στα καράβια των Μυρμιδόνων.
     Με αυτόν τον τρόπο πέθανε ο πρίγκιπας της Τροίας, ο γενναιότερος από τους Τρώες, ο Έκτορας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

Βραβείο στο Διαγωνισμό STAR Κεντρικής Ελλάδας

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024