Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Στίχοι από το πολιτιστικό ΕΔΑΜ

Τα παιδιά του πολιτιστικού ΕΔΑΜ στο πλαίσιο του σχεδίου εργασίας "Για μιαν Ελένη" έγραψαν στίχους σχετικούς με τους συμμετέχοντες στον Τρωικό πόλεμο.  Τα παιδιά αρχικά παρακολούθησαν την ταινία του National Geographic  "Τροία" και συνέδεσαν τα πρόσωπα που αναφέρονται εκεί με όσα έμαθαν στη σχετική ενότητα ενότητα του βιβλίου της Ιστορίας (ενότητα 5.2).
Έπειτα  βρήκαν πληροφορίες σχετικά με τους αρχαίους Χαλκιδέους πολεμιστές, τους Άβαντες (βιβλιογραφικές πηγές Καραπασχαλίδου Αμ. , Χαλκίδα, Η προσωπογραφία της πόλης, μεσ’  από την οδική ονοματοθεσία της, εκδ. TEC S.A., Xαλκίδα 2012 και  Μαραβελέας Γ., Ο τρωικός πόλεμος, ΔΕΚ/ΓΕΣ, Αθήνα 1984) και στο τέλος εργαζόμενα σε τρεις ομάδες έγραψαν τους ακόλουθους στίχους:
  
Οι Μυρμιδόνες
Είμαστε οι Μυρμιδόνες,
γενναίοι πολεμιστές από τη Φθία.
Έχουμε αρχηγό υον Αχιλλέα
πάμε να πολεμήσουμε στην Τροία.

Οι Άβαντες
Οι Άβαντες είμαστε εμείς,
πολέμιστές από τη Χαλκίδα,
ξυρίζουμε τα κεφάλια μας 
πριν πάμε στα πλοία στην Αυλίδα.

Οι Αχαιοί
Όλοι οι Έλληνες λεγόμαστε Αχαιοί.
Πάμε να πάρουμε πίσω την Ελένη
που κρυφά την έκλεψε ο Πάρις
και τώρα στης Τροίας το παλάτι μένει.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων