Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

O Ήλιος ο ηλιάτορας


Κατά το τελευταίο τρίμηνο του σχολικού έτους 2013-2014 οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης εκπόνησαν στο πλαίσιο δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής αγωγής το σχέδιο εργασίας με τίτλο "Ο Ήλιος ο ηλιάτορας ". Θέμα του σχεδίου εργασίας ήταν η σημασία του ήλιου στη ζωή μας και κυρίως ρόλος του στην ανάπτυξη των έμβιων όντων και τη μέτρηση του χρόνου.

 Το σχέδιο εργασίας εκπονήθηκε κατα τη διάρκεια της ευέλικτης ζώνης και συνδεόταν με τα γνωστικά αντικείμενα της Μελέτης Περιβάλλοντος (Α΄ τάξη ενότητα Ο Ήλιος και η ζωή μας, Β΄τάξη Ενέργεια -ηλιακή ενέργεια- ο χρόνος), της Γλώσσας (λογοτεχνία, ποίηση), της Ιστορίας (μυθολογία), των Μαθηματικών (μέτρηση χρόνου - εποχές), της Μουσικής, της Θεατρικής αγωγής και των Εικαστικών.
Για την υλοποίηση των επιμέρους εργασιών χρησιμοποιήθηκαν διάφορες παιδαγωγικές μέθοδοι (μέθοδος brainstorming, δραματοποίηση, διήγηση, απαγγελία, μαιευτική μέθοδος, επίδειξη) οι οποίες εξυπηρετούσαν τους ειδικούς παιδαγωγικούς στόχους που είχαν τεθεί κάθε φορά.
Κατά τη διάρκεια του σχεδίου εργασίας οι μαθητές άκουσαν και τραγούδησαν μελοποιημένα ποιήματα, διάβασαν και δραματοποίησαν μύθους. κατασκεύασαν τον δικό τους κήπο από χαρτόνι, σχεδίασαν τον δικό τους Βασιλιά - Ήλιο κι έγραψαν μέσα σε αυτόν τις ιδέες τους. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς συνεργάστηκαν με τους συμμαθητές τους της Στ΄τάξης (οι οποίοι τους παρουσίασαν το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη "Ο Ήλιος ο ηλιάτορας") και μαζί τους δημιούργησαν την παρουσίαση της δουλειάς τους.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων