Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Προβολή έρευνας με θέμα την κακοποίηση ζώων.


     Tην Τρίτη 25/11/2014, οι μαθητές των Γ΄, Δ΄και Ε΄ τάξεων του Σχολείου μας, προσκλήθηκαν από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, οι οποίοι υλοποιούν το πρόγραμμα «Φιλόζωος-Ζωόφιλος ή και τα δύο;», στην αίθουσα εκδηλώσεων, για να παρακολουθήσουν την προβολή ενημερωτικής εκπομπής, με θέμα, την κακοποίηση ζώων και ιδιαίτερα των κατοικίδιων.

  Οι μαθητές ενημερώθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν αλλά και σοκαρίστηκαν μερικές στιγμές, βλέποντας την σκληρή πραγματικότητα, μέσα από το ρεπορτάζ και τις συνεντεύξεις.  Έμαθαν όμως τι σημαίνει κακοποίηση ζώου, από ποιους γίνεται, τι υποδηλώνει και πώς μπορεί αυτή να εξελιχθεί σε βία προς τα παιδιά και γενικά τους αδύναμους. Επίσης ενημερώθηκαν για την νέα νομοθεσία, πώς να αντιμετωπίζουν μια κακοποίηση ζώου και πού να απευθύνονται.
    Μετά την προβολή, ακολούθησε συζήτηση, ακούστηκαν προσωπικές εμπειρίες μαθητών και όλοι υποσχέθηκαν, ότι δεν θα μένουν αδιάφοροι σε γεγονότα κακοποίησης αλλά θα απευθύνονται άμεσα στην αστυνομία, γιατί

«σώζοντας ένα ζώο δεν αλλάζεις τον κόσμο αλλά αλλάζει ο κόσμος για το συγκεκριμένο ζώο!».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων