Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο καλός λύκος

   Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Κοκκινοσκουφίτσα, ένα άτακτο και κακομαθημένο κοριτσάκι που μισούσε τα ζώα του δάσους και τα τυραννούσε βάζοντάς τους παγίδες.
   Μια μέρα ένας λύκος ξεκίνησε να πάει στη γιαγιά του για να της δώσει μια ανθοδέσμη.
Καθώς προχωρούσε στο δάσος, η Κοκκινοσκουφίτσα εμφανίστηκε μπροστά του από το πουθενά. Του έκλεψε την ανθοδέσμη κι άρχισε να τρέχει. Ο λύκος δεν αντέδρασε. Η Κοκκινοσκουφίτσα νευρίασε και σκεφτόταν για πολλές ώρες τι μπορεί να κάνει για να τραβήξει την προσοχή του. Αποφάσισε να τον παγιδέψει με ένα δίχτυ. Πήγε, λοιπόν, ξανά στο δάσος και πάνω σε ένα δέντρο κρέμασε ένα μεγάλο δίχτυ.
   Κοίταζε για μέρες με τα κυάλια της έξω από το παράθυρο του δωματίου της, αλλά τίποτα. Έτσι μέρα με τη μέρα έχανε τις ελπίδες της. Ώσπου ένα πρωί, μέσα από τα κυάλια της είδε μια σκιά να πλησιάζει την παγίδα της. Χάρηκε τόσο πολύ, αλλά δεν υπολόγισε ότι εκεί θα μπορούσε να βρίσκεται ένας συγγενής της.
   Αμέσως μετά ακούστηκαν φωνές και ουρλιαχτά. Η μαμά της Κοκκινοσκουφίτσας πετάχτηκε έξω. Οι δυο τους πήγαν να δουν ποιος πιάστηκε στην παγίδα. Για κακή της τύχη η Κοκκινοσκουφίτσα είδε ότι αυτή που πιάστηκε στην παγίδα ήταν η γιαγιά της. Η μαμά σάστισε και είπε: «Πώς θα την κατεβάσουμε;» Άρχισε να μαλώνει την κόρη της για την κακή της πράξη.
   Ο λύκος που ήταν καλόκαρδος, δεν κράτησε καμία κακία για τίποτα από όλα αυτά που του είχαν κάνει. Βοήθησε την Κοκκινοσκουφίτσα και τη μαμά της να βγάλουν τη γιαγιά από το δίχτυ. Τελικά συμφιλιώθηκαν και η Κοκκινοσκουφίτσα κατάλαβε το λάθος της. Το πάθημα της έγινε μάθημα. Έτσι ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

                                                                                                Σωτ. Ευστ.
                                                                                      Στ’ τάξη 2014 – 2015

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

Βραβείο στο Διαγωνισμό STAR Κεντρικής Ελλάδας

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024