Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Η κυρία Ψηλομύτα

   Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η κυρία Ψηλομύτα που ζούσε μαζί με τον άντρα της στην όμορφη πόλη.
   Κάθε πρωί, με το που ξυπνούσε κοιταζόταν στον καθρέφτη γιατί ανησυχούσε μήπως δεν ήταν όμορφη. Όλοι την διαβεβαίωναν ότι είναι η πιο όμορφη κυρία στην πόλη και αυτή χαιρόταν.
   Μια μέρα έτυχε να περάσει έξω από το σπίτι της κυρίας Ψηλομύτας μια μάγισσα που πουλούσε ένα μαγικό σφουγγάρι. «Όποιος πλένεται με αυτό το σφουγγάρι κάνει τέλειο δέρμα.» έλεγε η μάγισσα. Ο σύζυγoς της κυρίας Ψηλομύτας το αγόρασε και της το έκανε δώρο. Το σφουγγάρι αυτό, όμως, αντί να κάνει ωραίο το δέρμα της κυρίας Ψηλομύτας, άρχισε να λερώνει τους τοίχους, να γράφει πάνω στα ντουλάπια και να απορροφάει όλο το νερό που υπήρχε στο σπίτι. Η κυρία ψηλομύτα όταν το είδε έβαλε τις φωνές και το πέταξε έξω από το παράθυρο.
   Λίγες μέρες αργότερα ξαναπέρασε έξω από το σπίτι η ίδια μάγισσα. Αυτή τη φορά πουλούσε κουζινικά. «Τα κουζινικά αυτά κάνουν όλες τις δουλειές μόνα τους. Όποιος τα πάρει δεν θα κουράζεται καθόλου.» έλεγε η μάγισσα. Ο σύζυγος της κυρίας Ψηλομύτας σκέφτηκε ότι η γυναίκα του θα χαιρόταν πολύ αν της έπαιρνε δώρο μερικά κουτάλια. Έτσι αγόρασε δέκα και της τα δώρισε. Ένα από τα κουτάλια όμως ήταν πολύ σκανταλιάρικο. Πετούσε τα κεφτεδάκια σαν σφεντόνα. Η κυρία Ψηλομύτα όταν είδε τις σκανταλιές του κουταλιού, νευρίασε και πέταξε στα σκουπίδια όλα τα κουτάλια.
   Η κυρία Ψηλομύτα θύμωσε πολύ με τον άντρα της, γιατί τα δώρα που της έκανε δεν ήταν καθόλου ωραία. Εκείνος της εξήγησε ότι για όλα φταίει μια πονηρή μάγισσα. Εκείνη τότε κατάλαβε πόσο πολύ την αγαπούσε ο άντρας της κι ότι ήταν πολύ άδικη μαζί του. Κατάλαβε ότι δεν χρειαζόταν ωραία δώρα για να είναι ευτυχισμένη αλλά να έχει για πάντα δίπλα της τον υπέροχο σύζυγό της.

                                                                                                        Τσ. Ειρ.
                                                                                            Στ’ τάξη 2014 - 2015

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

Βραβείο στο Διαγωνισμό STAR Κεντρικής Ελλάδας

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024