Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 26, 2015

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Ένα εξωγήινο φυτό

Εικόνα
Το εν λόγω παχύφυτο, που ευδοκιμεί στη Νότια Αφρική και ανήκει στην οικογένεια των κάκτων, διαθέτει χοντρά, πράσινα και τριγωνικά φύλλα, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν μακριές ίνες που μοιάζουν με μυτερά δόντια, δημιουργώντας την εικόνα στο θεατή ότι έχει μπροστά του ένα ζευγάρι «δολοφονικά» σαγόνια.

Η θανατηφόρα αγκαλιά

Εικόνα
Ο Πύθωνας είναι ένα φίδι που συνήθως το  συναντάμε στην Αφρική και στην Ασία. Το μήκος του κυμαίνεται, ανάλογα με το είδος, από μερικά εκατοστά μέχρι και 10 μ. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν έχουν αδένες με δηλητήριο και σκοτώνουν τη λεία τους σφίγγοντάς την με τις δυνατές σπείρες τους.

Ένας ξεχωριστός Δράκος!

Εικόνα
    Μεγάλη σαύρα που κατοικεί στα νησιά γύρω από την Ινδονησία, ο Δράκος του Κομόντο είναι η μεγαλύτερη ζωντανή σαύρα του κόσμου, αφού μερικές φορές μπορεί να φτάσει τα 3 μέτρα σε μήκος. Μπορεί να φτάσει τα 90 κιλά. Είναι εξαιρετικοί κολυμβητές. Κολυμπούν από το ένα νησί στο άλλο και μπορούν ακόμα και να βουτήξουν σε βάθος έως 4,5μ..