Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 5, 2015

Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Η κυρία Ψηλομύτα

   Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η κυρία Ψηλομύτα που ζούσε μαζί με τον άντρα της στην όμορφη πόλη.    Κάθε πρωί, με το που ξυπνούσε κοιταζόταν στον καθρέφτη γιατί ανησυχούσε μήπως δεν ήταν όμορφη. Όλοι την διαβεβαίωναν ότι είναι η πιο όμορφη κυρία στην πόλη και αυτή χαιρόταν.

Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο καλός λύκος

   Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Κοκκινοσκουφίτσα, ένα άτακτο και κακομαθημένο κοριτσάκι που μισούσε τα ζώα του δάσους και τα τυραννούσε βάζοντάς τους παγίδες.    Μια μέρα ένας λύκος ξεκίνησε να πάει στη γιαγιά του για να της δώσει μια ανθοδέσμη.

Η μαγική κούκλα

 Όταν ήμουν μικρή είχα πάρα πολλές κούκλες. Μια από αυτές ήταν η αγαπημένη μου και την έλεγαν Λούνα.    Ένα βράδυ, ενώ κοιμόμουν, άκουσα μια φωνή να με φωνάζει : «Μαρία, Μαρία, εδώ είμαι.» Συνειδητοποίησα ότι αυτή η φωνή ακουγόταν από το μπαούλο που ήταν γεμάτο με παιχνίδια.

Η μαγική κασετίνα

   Ο μικρός Γιωργάκης την ημέρα των γενεθλίων του παρέλαβε ένα δέμα χωρίς όνομα αποστολέα. Το άνοιξε με μεγάλη του χαρά και βρήκε μέσα μια όμορφη κασετίνα. Απογοητεύτηκε γιατί περίμενε να βρει κάτι άλλο.

Ο εξωγήινος φίλος μου ο Άλιεν

   Το καλοκαίρι εγώ και η οικογένειά μου πήγαμε στην Καβάλα. Εκεί που καθόμουν αμέριμνος στον κήπο του σπιτιού μου, είδα ένα αυτοκίνητο να σταματάει στο απέναντι σπίτι. Από μέσα βγήκε μια οικογένεια διαφορετική από εμάς. Εγώ σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι από μια μακρινή χώρα, άγνωστη σε μένα.

Επίσκεψη στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Εικόνα
Οι μαθητές της Δ' , Ε' και Στ' τάξης επισκέφτηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Έμαθαν να κινούνται πρωταρχικά, ως πεζοί  με  ασφάλεια και δευτερευόντως, ως ποδηλατιστές και επιβάτες οχημάτων.