Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Χαλκίδας



   Τον προηγούμενο μήνα επισκέφθηκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας. Είχαμε πάει με την Γ΄ τάξη για να δούμε τα αρχαία αγάλματα. Όταν φτάσαμε στο μουσείο χωριστήκαμε σε ομάδες. Κάθε ομάδα είχε από ένα χαρτί με ερωτήσεις. Για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις, έπρεπε να ψάξουμε ανάμεσα στα ευρήματα.
Στις αίθουσες και τις προθήκες είδαμε αγάλματα και αρχαία αντικείμενα. Στην αυλή είδαμε δύο γλυπτά λιοντάρια και τρία κεφάλια αλόγων. Ήταν πελώρια και πολύ εντυπωσιακά. Από τα γλυπτά των θεών μάς άρεσαν η Άρτεμη που καθόταν σε έναν βράχο και ένας μεγαλόσωμος Απόλλωνας. Σε μία προθήκη υπήρχαν τρία χάλκινα σπαθιά. Σε μία άλλη είδαμε δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και κολιέ από πέτρες. Τα καλύτερα εκθέματα ήταν δύο στεφάνια από φύλλα χρυσού. Τα είχαν βρει σε τάφους αθλητών.
Η επίσκεψη μας άρεσε γιατί γνωρίσαμε την αρχαία ζωή και τέχνη. Επίσης, χωριστήκαμε σε ομάδες και δουλέψαμε όλοι μαζί πολύ όμορφα. Θα θέλαμε να ξαναπάμε.
Β΄ τάξη, 
σχολικό έτος 2015 - 2016

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων