Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Νοιάζομαι και Δρω 10/2/2017


Οι μαθητές της Α΄ και Δ΄ τάξης είδαμε δύο βίντεο σχετικά με την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια, την προσφορά στον συνάνθρωπο και συζητήσαμε για αυτά. Καταγράψαμε έννοιες, απορίες και ιδέες που μας δημιούργησαν αυτές οι ιστορίες. Ακολούθησε συζήτηση και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι καθένας από εμάς, είτε μικρός είτε μεγάλος, μπορεί με διάφορους τρόπους να βοηθήσει, ώστε να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος.

Γι' αυτό κι εμείς αποφασίσαμε την υπόλοιπη σχολική χρονιά να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα "Νοιάζομαι και Δρω". Να κάνουμε μικρές πράξεις που θα καλυτερέψουν τη ζωή μας στο σχολείο, θα βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας και θα αναδείξουν τις ομορφιές που κρύβει η γειτονιά μας.
 Θέλετε να τις μάθετε κι εσείς;Τότε διαβάστε το ημερολόγιο των "Ρευμάτων εθελοντισμού", δηλαδή της ομάδας μας, που θα γράφουμε στο μπλογκ του σχολείου μας κάθε φορά που θα πραγματοποιούμε μία δράση.


Τα βίντεο που είδαμε:



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων