Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Πλάσαμε λαζαράκια


Λίγες μέρες πριν κλείσει το σχολείο για τις πασχαλινές διακοπές αποφασίσαμε να πλάσουμε λαζαράκια. Βρήκαμε πληροφορίες για το έθιμο, συνταγές και τα υλικά που χρειάζονται.
Μαζί με κάποιες μητέρες που ήθελαν να βοηθήσουν συγκεντρώσαμε όλα τα υλικά για να πλάσουμε τα λαζαράκια. Τα παιδιά είχαν φέρει από το σπίτι λεκάνη και ποδιές.
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν νηστίσιμα με μεγάλη διατροφική αξία. Όλοι οι μαθητές ανακάτεψαν τα υλικά, έπλασαν το ζυμάρι και έφτιαξαν με μεγάλη επιτυχία πάρα πολλά λαζαράκια! Για την ακρίβεια 210.
Για το ψήσιμο ζητήσαμε τη βοήθεια του φούρνου της γειτονιάς μας ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα δίνοντας 5 τεράστια ταψιά και ένα καλάθι. Το αποτέλεσμα ήταν νοστιμότατο!
Την επόμενη ημέρα τα μοιράσαμε στο σχολείο τραγουδώντας τα κάλαντα του Λαζάρου. Όλοι οι μαθητές του σχολείου μας πήραν από ένα. Τα υπόλοιπα  τα πήγαμε μαζί με μια χειροποίητη κάρτα απ΄ το σχολείο μας στην εκκλησία της ενορίας μας για το συσσίτιο και στο Γηροκομείο!
Κάποια κομμάτια τα λουστράραμε για να τα στείλουμε το Ευρωπαϊκό Μουσείου Άρτου στον Βαρνάβα μαζί με ένα χειροποίητο βιβλιαράκι σχετικό με το έθιμο και τη διατροφική αξία των μικρών αυτών ψωμιών.
Ήταν πολύ δημιουργική και ευχάριστη δραστηριότητα!


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

Βραβείο στο Διαγωνισμό STAR Κεντρικής Ελλάδας

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024