Με λίγα λόγια

Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, τη γειτονιά, την πόλη μας και ό,τι άλλο μας φανεί ενδιαφέρον. Καλή περιήγηση!

Το Πάσχα των παραμυθιών

Μια φορά κι έναν καιρό, το μολυβένιο στρατιωτάκι συναντήθηκε με την Τοσοδούλα για να ετοιμάσουν το Πασχαλινό τραπέζι. Όμως ο βάτραχος που ήταν ζηλιάρης, ζήλευε που η Τοσοδούλα έκανε πιο πολύ παρέα με το μολυβένιο στρατιωτάκι, γι'αυτό αποφάσισε να τους χαλάσει το Πασχαλινό τραπέζι, που θα έφτιαχναν για το Πάσχα.
Λοιπόν, τότε ανέβηκε πάνω στο τραπέζι και τα γκρέμισε όλα και μετά έφυγε. Ύστερα από λίγο πήγε και η Τοσοδούλα στο σπίτι και τι να δει! Όλα αυτά που είχαν φτιάξει με το μολυβένιο στρατιωτάκι είχαν πέσει κάτω και είχαν σπάσει. Τότε η Τοσοδούλα στεναχωρήθηκε πολύ και έκλαιγε. Όταν είδε το χελιδόνι να κλαίει η Τοσοδούλα τη ρώτησε :





Χελιδόνι : Τι έπαθες Τοσοδούλα;
Tοσοδούλα : Να... Όλα αυτά που είχα φτιάξει με το μολυβένιο στρατιωτάκι...
Χ. : Βρήκα μια ιδέα!
Τ. : Tι ιδέα;
X : Να η ιδέα μου είναι η εξής : Θα φωνάξω όλους τους φίλους μας να σε βοηθήσουν.
Τ. : Ωραία! Πες τους να φέρουν ότι υλικά μπορούν.
Χ. : Εντάξει!

Και η δράση άρχισε! Η μικρή γοργόνα έφερε αντί για χρυσόσκονη άμμο, μπογιές από ένα κοράλλι και αυγά. Το κοριτσάκι με τα σπίρτα έφερε σπίρτα για να μπορούν να βράσουν τα αυγά και το μολυβένιο στρατιωτάκι έφερε το σπαθί του για λαμπάδα. Όλοι συνεργάστηκαν και έφτιαξαν την πιο ωραία Πασχαλινή γιορτή!


Από τους/τις : Πένυ, Δέσποινα, Θέμιδα, Δημήτρης, Μιχάλης

Το παραμύθι έγραψαν τα παιδιά στο πλαίσιο του Πασχαλινού εργαστηρίου του Άντερσεν.

                                                             

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια χελώνα στο σπίτι μου!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

«αρχή…ΖΩ!» «Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές - μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων